Na kurzu se dozvíte jak mléčně kvasit stovky druhů zeleniny ve vlastní šťávě, v barevných nálevech, se solí i bez soli, v misu, s moukou, se sójovou omáčkou, s ovocem a v ovocné šťávě, s různými druhy koření, bleskově, střednědobě i dlouhodobě, v zeláku i ve sklenicích...
Vysvětlíme si různé způsoby kvašení v nálevu. Základní je slaný, ale také můžete nakládat do nálevu s ume octem, shoyu, misem, kořením a hrát si budeme i s barvami, připravíme si nálev žlutý, modrý, červený, oranžový, fialový, .... Nebudou chybět ani tradiční kvašáky a bulharské čalamády. Podíváme se i na méně známe, ale zcela výtečné druhy kvašení jako je nakládání do miso pasty, kvašení s ovocem a také kvašení ovoce. Vykvasíme si dokonce i napodobeninu umebošek a ume octa z dřínů. Naložíme si plněné papriky zelím a věřte nebo ne, zalévají se vymačkanou šťávou ze zelí, takže je to druh kvašení "ve vlastním nálevu". Podíváme se i na kvašení česneku se solí, kdy si takto vykvašený česnek uchová silnou česnekovou chuť a během pár vteřin ho lze použít do každého receptu bez dlouhého loupání a strouhání česneku, zkrátka ideální zkratka kdykoli chceme urychlit přípravu jídel. Vykvasíme si i méně známé topinambury od Markéty Mikušíkové. Na závěr ještě jednou česnek v sojové omáčce, kde získáme dva druhy produktů a to výtečný kvašený, méně pálivý česnek a také česnekovou sójovku.
CO VŠECHNO JE SOUČÁSTÍ KURZU?
Školení o přípravě kvašené zeleniny, které bude vedeno formou názorných ukázek s video prezentací, kde dobře uvidíte všechny podrobnosti.
Ochutnávky různých druhů kvašené zeleniny (obvykle 8 druhů). Většinou to jsou kvašáky, kimči s moukou, bulharská čalamáda, barevný nálev, ředkvíčky v ume octu, cibulky v šoju, kedlubny s červenou řepou, kvašená zelenina bez soli a bleskové saláty.
Možnost klást dotazy na které bude na kurzu dostatek prostoru.
CENY A REGISTRACE
Cena v předprodeji je 380 Kč / na místě 500 Kč. Registraci můžete provést na této stránce úplně nahoře nebo emailem rodina@kyselove.cz, případně telefonicky na tel. 499 599 524 (pokud se ozve záznamník, můžete nechat vzkaz).
VÍCE INFO A PŘIHLÁŠKY
https://www.kyselove.cz/…-ne